Taivaanvalkeat - Tonttulan Elämyskylä Lapin Henkisen kasvun Seminaarit & yhteistyö

Valonsillan henkisen kasvun tiimin tavoitteena oli Lapin Könkään kylässä sijaitsevan Tonttulan Elämyskylän ja Taivaanvalkeiden Iris Palosaaren aikanaan aloittaman henkisen työn jatkaminen ja toiveemamme oli palauttaa Iriksen vuosia pitämien Henkisten seminaarien järjestäminen hänen luomaansa henkisen kasvun polkua kunnioittaen. 

Aloitimme uudelleen Henkisen Kasvun Seminaarien järjestelyt ja herättelyn syystalvella 2022 ja siitä lähtien Valonsillan tiimi on järjestänyt Tonttulassa Seminaareja joka vuosi kesäisin ja syksyisin. 

Seminaarien järjestelyiden vetovastuu siirtyi Hulluun Poroon Anu Lihavaiselle kesällä 2024. Valonsillan tiimiä on edelleen mukana niin työpajoissa, seminaarien opettajien kuin hoitopäivien järjestelyissäkin.

Folke West on ollut mukana kuvaamassa tapahtumiamme heti ensimmäisestä seminaaristamme saakka ja hän on koonnut vuosien 2022-2024  seminaareista esittelyvideon.

Katso  esittelyvideo alla olevasta linkistä

Taivaanvalkeat - Lapin Henkisen kasvun Seminaarit 2022-2024


Iris Palosaari


Iris Palosaari on legenda jo eläessään. Osa legendaa on hänen monikymmenvuotinen elämäntyönsä Kittilän kätilönä Lapin ankarissa oloissa. Toinen osa legendaa on hänen viimeisten vuosiensa rooli auttajana ja näkijänä, joka välittää tietoa ja viestejä henkimaailmasta.

Iris Palosaari toimi 34 vuotta kätilönä Kittilässä. Viidentoista vuoden ajan hän hoiti kotisynnytyksiä, jotka usein tapahtuivat erämaassa, minne ei kätilön lisäksi ollut muuta apua saatavilla. Siksi hän tunsi työssään toimivansa Jumalan ja synnyttäjän välissä.

Karun ja niukan elämän keskellä kulki aina mukana ilon ja huumorin kultainen lanka, joka oli yksi jaksamisen tukipilareita. Toinen oli Iris Palosaaren luja luottamus siihen, että elämä pitää hänestä huolen, kunhan hän itse tekee parhaansa.

Iris Palosaaren elämäntarina on koskettava kertomus ihmisen kasvusta, voimasta ja rohkeudesta Lapin ankarissa ja nykyihmiselle käsittämättömän vaativissa olosuhteissa. Samalla se on kiehtova tarina jo kadonneesta maailmasta ja Lapin naisten jaksamisesta ja sitkeydestä.

Eläkkeelle jäätyään Iris jatkoi hoitotyötään isoäitinä, henkisenä parantajana ja meediona. Isoäidiksi tultuaan Iristä alettiin kutsumaan Ämmiksi, joka tarkoittaa Lapissa isoäitiä. Ämmi nimi on tarttunut Irikseen niin tiukkaan, että myös muut kuin suvun jäsenet kutsuvat häntä siksi ja se tuntuu Iriksestä varmasti ihanalta.

Ämmi tarkoittaa samaa kuin Amma, äitiä. Äiti Amman ja Iris Ämmin tavoissa olla läsnä ja parantaa lempeydellään onkin varmasti paljon yhtäläisyyksiä. Lempeys, lähimmäisen rakkaus ei ole keltään pois ja kun elämää kuljetaan vieritysten ja annetaan aikaa toiselle, tulee vieressä kulkemisesta läsnäoloa ja sitä tässä maailman ajassa tarvitaan.

Elämänsä jälkiruokana Iris nauttii tarinan kerronnan lahjasta, viimeisen kahdeksantoista vuoden aikana Iris on julkaissut kuusi kirjaa ja lukuisia tarinoita ja runoja, jotka kertovat rehellisesti menneistä ajoista, hänen elämänkatsomuksestaan, uskonnollisesta suuntautumisestaan ja huumorin lahjasta